Recept na Pečené koleno

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
2 komentáře
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečená dobrota nejlépe s křenem a hořčicí. pečené vepřové koleno, koleno recept, koleno s křenem, vepřové koleno pečené, koleno do trouby, české maso recepty, pečené maso do křupava, koleno s hořčicí, koleno ve vývaru, vařené a pečené koleno, grilované koleno, tradiční česká kuchyně, slavnostní maso, koleno s cibulí a česnekem, kořeněné koleno, nejlepší koleno recept, domácí české maso, křupavá kůže koleno, kolen
Pečené koleno

Ingredience pro recept

1 ksvepřové koleno
1-2 kscibule
5 stroužkůčesneku
5 ksnového koření
sůl
grilovací koření
2 ksbobkového listu
5 kscelého pepře

Koleno opláchneme očistíme od zbylých chlupů a dáme do hrnce (můžeme použít tlakový). Zalijeme vodou, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, nakrájený česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme do poloměkka.

Poté koleno vyjmeme dáme na pekáček, kůži nařízneme, posypeme grilovacím nebo jiným kořením na pečená masa, podlijeme vývarem i s kořením a dáme do trouby dopéci připadně grilovat.

 

Pečená dobrota – vepřové koleno nejlépe s křenem a hořčicí

INGREDIENCE:
- Vepřové koleno
- Cibule (na půlkolečka)
- Česnek (nakrájený)
- Sůl
- Nové koření
- Celý pepř
- Bobkový list
- Grilovací koření nebo koření na pečená masa
- Vývar z vaření kolena

POSTUP:

1) Příprava kolena
Koleno opláchneme a očistíme od zbylých chloupků.
Vložíme do velkého hrnce (lze použít i tlakový hrnec).

2) Vaření
Zalijeme vodou.
Přidáme cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl.
Vaříme do poloměkka:
- v tlakovém hrnci cca 40–50 minut,
- v klasickém hrnci cca 1,5 hodiny.

3) Příprava k pečení
Poloměkké koleno vyjmeme a vložíme do pekáče.
Kůži nařízneme do mřížky.
Posypeme grilovacím kořením nebo kořením na pečená masa.

4) Pečení / grilování
Podlijeme vývarem z hrnce (i s kořením).
Pečeme v troubě při 190–220 °C, dokud koleno nezíská zlatavou, křupavou kůži.
Můžeme na závěr krátce ogrilovat.

5) Podávání
Podáváme s čerstvě nastrouhaným křenem, hořčicí, chlebem nebo bramborem.

TIPY:
- Pro extra křupavou kůži koleno na konci pečení potřete pivem.
- Vývar si schovejte – je výborný na polévky.
- Kdo má rád pikantní verzi, může k naříznuté kůži přidat i česnekovou pastu.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marek Kotala20. ledna 2015 ve 16:47
    Jak já bych si dal koleno.. :-)
  • Autor: Marek31. července 2015 ve 10:33
    Dneska bych si dal nějakou pořádnou flákotu :-)

Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!