Recept na Omáčka z kuřecích jatýrek
Ingredience pro recept
| 500 g | kuřecích jater |
| 1 ks | cibule |
| mletý černý pepř | |
| drcený kmín | |
| majoránka | |
| chilli | |
| kari | |
| 1 ks | papriky |
| 3 stroužky | česneku |
| sůl | |
| hladká mouka |
Kuřecí jatýrka osmahneme na cibuli , přidáme pepř, kmín, majoránku, trochu chilli a kari. Podlejeme a podusíme do měkka, přidáme pásky papriky, česnek, sůl a zaprášíme moukou.
Voňavá omáčka z kuřecích jatýrek
(Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- Kuřecí jatýrka
- Cibule (najemno)
- Pepř
- Kmín
- Majoránka
- Trochu chilli
- Kari koření
- Paprika (na proužky)
- Česnek
- Sůl
- Hladká mouka (na zaprášení)
- Voda nebo vývar (na podlití)
- Olej nebo sádlo (na smažení)
POSTUP:
1) Orestování základů
Na oleji nebo sádle osmahneme cibuli dozlatova.
Přidáme kuřecí jatýrka a krátce je orestujeme.
2) Koření
Přidáme pepř, kmín, majoránku, špetku chilli a trošku kari.
Krátce promícháme, aby se koření rozvonělo.
3) Dušení
Podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka.
4) Zelenina + zahuštění
Přidáme proužky papriky a prolisovaný nebo na plátky nakrájený česnek.
Osolíme.
Směs lehce zaprášíme hladkou moukou, aby omáčka zhoustla.
Krátce ještě provaříme.
5) Podávání
Skvělé s rýží, těstovinami, noky nebo bramborem.
Výborné i jako omáčka k opečenému toastu či knedlíku.
TIPY:
- Lze doplnit i trochou smetany pro jemnější omáčku.
- Do základu můžeš přidat i kousek slaniny.
- Papriky nevař dlouho, aby zůstaly lehce křupavé.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






