Recept na Nakládaná plněná kotleta

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Nakládaná plněná kotleta

Ingredience pro recept

4 ksvepřové kotlety
grilovací koření
2 lžícemedu
2 lžíceworcestrová omáčka
4 kssušených rajčat
4 lžícetvarohu
Nakládaná kotleta plněná sušeným rajčetem a tvarohem podle Ludmily Janouškové nakládaná kotleta, plněná kotleta, kotleta se sušeným rajčetem, kotleta s tvarohem, ludmila janoušková recept, vepřová kotleta recepty, masové kapsy recepty, kotleta v troubě, marinovaná kotleta, grilovací koření kotleta, worcester maso, medová marináda maso, vepřové maso plněné, slavnostní maso recepty, české masové pokrmy, kotleta na pánvi, kotleta do trouby, sušená rajčata recepty, tvarohová náplň maso, domácí vepřové recepty, pečené maso doměkka, kotleta s glazurou, nejlepší kotlety recepty

Kotletu naložíme do grilovacího koření, medu a worchestru na 24 hodin, pak do ní zamotáme sušené rajče a tvaroh (směrem ke kosti), osmahneme na pánvi a přendáme s částí výpeku do rozehřáté trouby a částečně podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Část výpeku zredukujeme společně s worchestrem a medem. Tímto pak přelijeme kotlety na talíři.

 

Nakládaná kotleta plněná sušeným rajčetem a tvarohem
(Autor: Ludmila Janoušková)

INGREDIENCE:
- Vepřové kotlety (s kostí)
- Grilovací koření
- Med
- Worcesterská omáčka
- Sušená rajčata
- Tvaroh
- Olej (na osmahnutí)
- Horká voda (na podlití)
- Výpek na omáčku

POSTUP:

1) Marinování
Kotlety potřeme směsí grilovacího koření, medu a worcesteru.
Naložíme je na 24 hodin do chladu.

2) Plnění kotlety
Po odležení do každé kotlety směrem ke kosti vytvoříme kapsu.
Do kapsy vložíme sušené rajče a tvaroh.
Kotlety pevně zamotáme nebo zajistíme párátkem.

3) Opečení
Kotlety osmahneme na pánvi z obou stran dozlatova.
Spolu s částí výpeku je přendáme do rozehřáté trouby.

4) Pečení
Lehce podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka (cca 180–200 °C).
Občas přelijeme výpekem.

5) Omáčka
Zbylý výpek z pánve zredukujeme s trochou worcesteru a medu, až vznikne hustší glazura.
Touto omáčkou přeléváme hotové kotlety na talíři.

6) Podávání
Podáváme s brambory, rýží, pečenou zeleninou nebo salátem.

TIPY:
- Tvaroh může být tučný i polotučný – tučný vytvoří krémovější náplň.
- Sušená rajčata v oleji dodají šťavnatější chuť.
- Pokud chceš ostřejší verzi, přidej do marinády i chilli.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!