Recept na Nádivka se čtyřmi druhy masa

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Velikonoce
: Běžný den

Pečená velikonoční nádivka ze čtyř druhů masa velikonoční nádivka, nádivka ze čtyř druhů masa, masová nádivka, velikonoční recepty, tradiční nádivka, pečená nádivka, kopřivová nádivka, nádivka se žemlemi, české velikonoční pokrmy, masová směs recept, nádivka do formy, velikonoční pochoutky, uzené maso nádivka, kuřecí nádivka, vepřová nádivka recept, slavnostní nádivka, nadýchaná nádivka, domácí nádivka, velikonoční stůl, pečené velikonoční jídlo, nádivka s máslem a vejci, velikonoce recepty
Nádivka se čtyřmi druhy masa.jpg

Ingredience pro recept

150 gvařené uzené krkovičky
150 gpečeného kuřecího masa
150 gpečeného vepřového boku
150 gprorostlé slaniny
4 ksžemle namočené v mléce
5 ksvejce
2 kscibule
100 gmásla
2 hrstičerstvých kopřiv
sůl
pepř

Maso a žemle pokrájíme na malé kostičky a smícháme s vejci a nakrájenou cibulí, rozpuštěným máslem a nasekanými kopřivami. Pokud je směs moc hustá, přidáme trošku mléka, podle chuti ji osolíme a opepříme. Menší formy vymažeme olejem a do každé narovnáme nádivku. Pečeme přikryté alobalem zhruba 20 minut při teplotě 200st.C, pak alobal odložíme a dopečeme dozlatova.

 

Pečená velikonoční nádivka ze čtyř druhů masa

INGREDIENCE:
- Maso (čtyři druhy dle volby – např. kuřecí, vepřové, uzené, slanina)
- Žemle (pokrájené na malé kostičky)
- Vejce
- Cibule (najemno)
- Máslo (rozpuštěné)
- Nasekané kopřivy
- Mléko (volitelně, na zjemnění směsi)
- Sůl
- Pepř
- Olej (na vymazání forem)

POSTUP:

1) Příprava směsi
Maso nakrájíme na malé kostičky.
Stejně tak i žemle.
Smícháme v míse s vejci, cibulí, rozpuštěným máslem a nasekanými kopřivami.

2) Úprava konzistence
Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu mléka.
Směs podle chuti osolíme a opepříme.
Promícháme, aby se vše spojilo.

3) Plnění forem
Menší formy vymažeme olejem.
Nádivku rovnoměrně naplníme do každé z nich.

4) Pečení
Pečeme přikryté alobalem asi 20 minut při 200 °C.
Poté alobal odložíme a dopečeme dozlatova, aby získala krásnou kůrku.

5) Podávání
Podáváme teplé i studené – skvělé s brambory, bramborovou kaší, chlebem nebo jako velikonoční pochoutka ke špenátu či uzenému.

TIPY:
- Kopřivy lze nahradit špenátem nebo medvědím česnekem.
- Do směsi lze přidat i strouhaný sýr.
- Pokud chceš nádivku nadýchanější, přidej sníh z bílků.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!