Recept na Nádivka se čtyřmi druhy masa
Ingredience pro recept
| 150 g | vařené uzené krkovičky |
| 150 g | pečeného kuřecího masa |
| 150 g | pečeného vepřového boku |
| 150 g | prorostlé slaniny |
| 4 ks | žemle namočené v mléce |
| 5 ks | vejce |
| 2 ks | cibule |
| 100 g | másla |
| 2 hrsti | čerstvých kopřiv |
| sůl | |
| pepř |
Maso a žemle pokrájíme na malé kostičky a smícháme s vejci a nakrájenou cibulí, rozpuštěným máslem a nasekanými kopřivami. Pokud je směs moc hustá, přidáme trošku mléka, podle chuti ji osolíme a opepříme. Menší formy vymažeme olejem a do každé narovnáme nádivku. Pečeme přikryté alobalem zhruba 20 minut při teplotě 200st.C, pak alobal odložíme a dopečeme dozlatova.





