Recept na Nadívaný bůček
Ingredience pro recept
| 1,5 kg | vepřového bůčku bez kosti |
| sůl | |
| 4 plátky | bílého toustového chleba |
| 4 ks | vejce |
| svazek | čerstvých bylinek |
| mléko | |
| strouhanka | |
| pepř | |
| drcený kmín | |
| mletá sladká paprika | |
| masový vývar |
Bůček omyjeme, osušíme a dovnitř masa uděláme ostrým nožem větší kapsu. Maso zvenku i zevnitř důkladně osolíme. Plátky chleba nakrájíme na malé kousky a smícháme s vejci, nasekanými bylinkami (pažitka, kopřivy, petrželka, řeřicha), mlékem a strouhankou a směs podle chuti osolíme a opepříme. Maso naplníme vaječnou směsí, okraje spíchneme špejlí a pečeni vložíme do pekáče, posypeme kmínem a paprikou, zalijeme troškou vývaru a pečeme při teplotě 200st.C dozlatova. Pečínku pravidelně obracíme a poléváme výpekem, případně přidáme vývar.





