Recept na Marinovaný řízek
Ingredience pro recept
| 2 ks | malé cibule |
| 18 lžic | bílého vína |
| 2 lžičky | mletého hřebíčku |
| 2 lžičky | majoránky |
| 2 lžičky | tymiánu |
| 2 lžičky | mletého koriandru |
| 4 ks | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 40 g | tuku |
| 200 ml | vývaru |
| 4 lžíce | smetany |
| 4 lžíce | sekané petrželky |
Cibuli nakrájíme nadrobno, povaříme s bílým vínem a kořením, vychladíme a nalijeme na opepřené a osolené maso a dáme marinovat. Během té doby ho občas obrátíme. Druhý den maso vyjmeme a osušíme. V horkém tuku řízky zvolna osmažíme po obou stranách. Přilijeme marinádu, masový vývar a necháme asi 20 minut zvolna vařit. Řízky vyjmeme a posypeme petrželí. Smetanu vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme řízky na talíři. Podáváme s noky nebo těstovinou.





