Recept na Marinované pečené koleno
Ingredience pro recept
| 1 ks | vepřové koleno |
| 2 ks | cibule |
| 2 stroužky | česneku |
| sůl | |
| 0,5 lžičky | celého pepře |
| 0,5 lžičky | tymiánu |
| 1 lžička | nového koření |
| 3 ks | bobkového listu |
| olej | |
| mletá sladká paprika |
Koleno omyjeme a dáme do většího kastrolu, přidáme na měsíčky nakrájené cibule, na poloviny rozkrojené stroužky česneku, sůl, koření a vše zalijeme studenou vodou. Takto připravené koleno marinujeme v chladu 48 hodin Potom koleno v nálevu uvaříme do poloměkka, vyjmeme z vývaru, dáme na pekáč a v troubě předehřáté na 200st. C dopečeme doměkka. V průběhu potíráme koleno olejem smíchaným s mletou paprikou a podle potřeby podléváme horkým vývarem.





