Recept na Kuře na paprice

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kuře na paprice

Ingredience pro recept

1 kgkuřete
60 goleje
80 g cibule
mletá paprika
sůl
1 dlmléka
60 ghladké mouky
2 dlsmetany
Kuře, paprika a smetanová omáčka. kuře na paprice, kuře ve smetaně, papriková omáčka, kuře s omáčkou, kuře s knedlíkem, česká kuchyně, domácí recept, dušené kuře, smetanová omáčka, mletá paprika, tradiční recept, kuře na cibuli, omáčka s paprikou, vaření, jídlo

Kuře opláchneme a nůžkami na drůbež nebo nožem rozdělíme na porce. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Olej zahřejeme v kastrole, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zpěnit, aby zůstala světlá. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a zalijeme šálkem horkého výraru nebo vody. Do takto připraveného základu vložíme porce kuřete, osolíme, opečeme ze všech stran, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení maso občas obrátíme apodle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Měkké maso vyjmeme, necháme celé porce nebo zbavíme kůže a vykostíme. Šťávu zalijeme mlékems předem rozkvedlanou moukou,zamícháme adobře povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky. Povařenou omáčku přecedíme, zjemníme smetanou a podle chuti přisolíme. Necháme přejít varem a přelijeme přes maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

 

Kuře, paprika a smetanová omáčka

Ingredience:

  • 1 celé kuře (asi 1,2–1,5 kg)

  • 2 cibule (najmenší nasekané)

  • 3 lžíce oleje nebo sádla

  • 2 lžičky sladké mleté papriky

  • 250 ml horkého vývaru nebo vody

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 150 ml mléka

  • 150 ml smetany na vaření

  • Sůl podle chuti


Postup:

  1. Příprava kuřete:
    Kuře opláchni a rozporcuj pomocí kuchyňských nůžek nebo nože na menší části. Můžeš ponechat i kůži, která dodá jídlu chuť.

  2. Základ:
    Cibuli oloupej, nasekej najemno a osmahni ji na rozpáleném oleji nebo sádle dozlatova, ale nenech ji zhnědnout.

  3. Přidání papriky:
    K cibuli přidej mletou papriku, krátce promíchej a ihned zalij vývarem nebo horkou vodou, aby paprika nezhořkla.

  4. Dušení:
    Do základu vlož porce kuřete, osol, lehce opeč ze všech stran a přikryj pokličkou.
    Dust na mírném ohni do změknutí (asi 45–60 minut), občas obracej a podle potřeby podlévej vývarem.

  5. Omáčka:
    Měkké maso vyjmi a výpek zahusti mlékem, ve kterém jsi rozkvedlal mouku. Za stálého míchání povař, dokud omáčka nezhoustne a neztratí chuť mouky (asi 10 minut).
    Poté přeceď a zjemni smetanou. Dochuť solí podle potřeby.

  6. Podávání:
    Maso vrať do omáčky, krátce prohřej a podávej s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.

Tip:
Chceš-li omáčku jemnější, přidej na závěr lžičku másla nebo kapku citronové šťávy, která zvýrazní chuť papriky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!