Recept na Kotletys pórkem, žampiony a česnekem

přidal(a) Administrátor
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den

Snadná příprava. Ideální k rodinnému obědu. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši či brambory. autor: Michaela Sadovská vepřové kotlety, kotlety se žampiony, vepřové s pórkem, adžika, česnek, maso se sýrem, česká kuchyně, domácí recept, Michaela Sadovská, rodinný oběd, rychlý recept, pečené maso, žampiony, pórek, bramborová kaše, vaření, jídlo
Kotlety s pórkem, žampiony a česnekem

Ingredience pro recept

česnek
sůl
pórek
mletý kmín
adžika
sušené bylinky
kotlety
žampiony
sýr

Kotlety s porkem, žampiony a česnekem. Kotlety jsem osolila, posypala mletým kmínem a adžikou a suš. bylinkami. Pomalu jsem je pekla na pánvi. Pak jsem zalila trochou vody a na jiné pánvi jsem si na oleji podusila žampiony v konzervě (můžete dát i čerstvé) a zasypala adžika kořením. Přidala jsem porek a česnek, jen promíchala, dala na kotlety, zasypala sýrem, zakryla pánvičkou a nechala sýr rozpustit.

 

Kotlety s pórkem, žampiony a česnekem

(Autor: Michaela Sadovská)

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety

  • Sůl podle chuti

  • 1/2 lžičky mletého kmínu

  • 1 lžička koření adžika

  • Sušené bylinky (např. tymián, oregano, rozmarýn)

  • 2 lžíce oleje

  • 1 menší pórek (nakrájený na kolečka)

  • 150 g žampionů (čerstvých nebo z konzervy, nakrájených na plátky)

  • 2 stroužky česneku (nasekané)

  • 100 ml vody (na podlití)

  • 100 g nastrouhaného sýra


Postup:

  1. Příprava kotlet:
    Kotlety lehce naklepej, osol, posyp mletým kmínem, adžikou a sušenými bylinkami.
    Na pánvi s trochou oleje je pomalu opeč z obou stran dozlatova.

  2. Dušení masa:
    Jakmile jsou kotlety opečené, podlij je trochou vody a nech chvíli dusit, dokud nezměknou.

  3. Příprava zeleniny:
    Na jiné pánvi rozehřej olej, přidej žampiony a krátce je podus. Zasyp trochou koření adžika, přidej nakrájený pórek a česnek. Vše lehce promíchej a nech zeleninu jen krátce prohřát, aby zůstala svěží.

  4. Spojení chutí:
    Zeleninovou směs rozlož na opečené kotlety, posyp nastrouhaným sýrem, přiklop poklicí a nech pár minut, dokud se sýr nerozpustí.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší nebo vařenými brambory – skvělý rodinný oběd připravený snadno a rychle.

Tip:
Pro výraznější chuť můžeš do žampionů přidat lžičku sójové omáčky nebo pár kapek worcesteru.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!