Recept na Kotlety se sardelovou pastou

přidal(a) Iveta
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
kotleta se sardelovou pastou.jpg
  • Kotlety se sardelovou pastou - kotleta se sardelovou pastou 1.jpg

Ingredience pro recept

4 ksvepřové kotlety
mletý pepř
sardelová pasta
hladká mouka
1 kscibule
1 kssmetany na vaření
1 lžícehladké mouky
Vepřová kotleta potřená sardelovou pastou vepřová kotleta, kotleta se sardelovou pastou, sardelová pasta, vepřové maso, omáčka se smetanou, citronová kůra, cibule, česká kuchyně, domácí recept, maso na smetaně, vepřové s rýží, omáčka z výpeku, sváteční jídlo, vaření, jídlo

Kotlety lehce naklepeme, opepříme, potřeme sardelovou pastou, nakonec lehce poprášíme hladkou moukou. Na tuku zpěníme nadrobno nakájenou cibuli, na ni položíme kotlety, po obou stranách opečeme, potom podlijeme, přidáme jemně strouhanou kůru z citrónu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou se lžící mouky a necháme přejít varem. Na talíři kotlety přelijeme šťávou, přidáme kopeček dušené rýže a můžeme ozdobit plátkem citrónu.

 

Vepřová kotleta potřená sardelovou pastou

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 1–2 lžičky sardelové pasty

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 2 lžíce tuku nebo oleje

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 150 ml vody nebo vývaru

  • Jemně strouhaná kůra z 1 citronu

  • 150 ml smetany na vaření

  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění omáčky)


Postup:

  1. Příprava masa:
    Kotlety lehce naklepej, osol, opepři a z obou stran potř̌i sardelovou pastou. Poté je popraš hladkou moukou.

  2. Základ omáčky:
    Na tuku nebo oleji zpěň nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, vlož kotlety a opeč je z obou stran dozlatova.

  3. Dušení:
    Maso podlij trochou vody nebo vývaru, přidej jemně strouhanou citronovou kůru a přiklop. Dusti na mírném ohni do měkka (cca 45 minut), podle potřeby podlévej.

  4. Zahuštění omáčky:
    Měkké maso vyjmi a uchovej v teple. Do výpeku přidej smetanu smíchanou s moukou, dobře rozmíchej a nech přejít varem, aby omáčka zhoustla a získala hladkou konzistenci.

  5. Podávání:
    Kotlety vrať do omáčky, krátce prohřej a podávej přelité šťávou. Na talíři ozdob plátkem citronu a doplň kopečkem dušené rýže.

Tip:
Pro intenzivnější chuť můžeš do omáčky přidat pár kapek worcesterské omáčky nebo lžičku dijonské hořčice.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!