Recept na Játra po uhersku

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Játra po uhersku

Ingredience pro recept

500 gvepřových jater
sůl
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
1 kscibule
100 ganglické slaniny
sádlo
2 ksmrkve
kousekceleru
3 ksrajčat
3 ksnového koření
1 lžičkacukru
masový vývar
snítkarozmarýnu
1 lžícehladké mouky
1 ksmalého pórku
1 ksčervené kapie
Vepřová játra od Nikoly Behenské

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Nakrájíme na plátky nebo nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na tenké plátky, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jížkou.Přidáme nakrájený porek a papriku a společně provaříme.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

NázevObtížnostDoba přípravyPro kohoPříležitost
Křenová omáčka 2do 1hodOstatníBěžný den,
Restovaná játra 1do 30minOstatníBěžný den,
Játra v kukuřičné krustě 1do 1hodOstatníBěžný den,

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!