Recept na Játra po uhersku

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Vepřová játra od Nikoly Behenské vepřová játra, vepřová játra s paprikou, játra na pánvi, slanina, cibule, rajčata, kořenová zelenina, rozmarýn, pór, paprika, domácí recept, česká kuchyně, rychlý oběd, játrový pokrm, dusená játra, vaření, jídlo
Játra po uhersku

Ingredience pro recept

500 gvepřových jater
sůl
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
1 kscibule
100 ganglické slaniny
sádlo
2 ksmrkve
kousekceleru
3 ksrajčat
3 ksnového koření
1 lžičkacukru
masový vývar
snítkarozmarýnu
1 lžícehladké mouky
1 ksmalého pórku
1 ksčervené kapie

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Nakrájíme na plátky nebo nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na tenké plátky, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jížkou.Přidáme nakrájený porek a papriku a společně provaříme.

 

Vepřová játra od Nikoly Behenské

Ingredience:

  • 500 g vepřových jater (omytých, odblaněných a osušených)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce červené papriky (na obalení)

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)

  • 2 lžíce sádla (na opečení)

  • 2 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer)

  • 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)

  • 1/2 lžičky nového koření

  • 1/2 lžičky cukru

  • 300 ml vývaru

  • 1 snítka rozmarýnu

  • 1/2 pórku (nakrájeného)

  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)

Postup:

  1. Příprava jater:
    Játra omyj, odblaněte a osušte. Nakrájej na plátky nebo nudličky, osol, opepři a obal ve červené paprice.

  2. Restování cibule a slaniny:
    Na sádle orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny do zlatova.

  3. Přidání kořenové zeleniny:
    Přidej nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce ji opeč, aby se uvolnily její chutě.

  4. Přidání jater a rajčat:
    Vlož obalená játra do pánve, přidej nakrájená rajčata, nové koření a cukr. Promíchej.

  5. Dusení:
    Podlij vývarem, přidej snítku rozmarýnu a dus pod poklicí, dokud nebudou játra měkká. Během dušení podle potřeby podlévej vývarem, aby bylo dostatek šťávy.

  6. Zahuštění:
    Jakmile jsou játra měkká, šťávu zahustíme jíškou (nebo trochou mouky rozmíchané ve vodě) a dobře promícháme.

  7. Dokončení:
    Přidej nakrájený pórek a papriku, promíchej a společně povařte ještě pár minut.

  8. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým pečivem.

Tip:
Pro jemnější chuť můžeš do omáčky přidat i trochu smetany. Pokud máš rád pikantní jídla, přidej více nového koření nebo chilli papričky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!