Recept na Játra a srdíčka na tymiánu
Ingredience pro recept
| 250 g | kuřecích jater |
| 250 g | kuřecích srdíček |
| 1 ks | cibule |
| 0,5 ks | malé cukety |
| 0,5 ks | menšího pórku |
| 1 ks | červené papriky |
| sůl | |
| drcený barevný pepř | |
| drcený kmín | |
| tymián | |
| sójová omáčka | |
| 1 lžíce | hrubozrnné hořčice |
Kuřecí játra a srdíčka očistíme a osmahneme na cibulce, poté přidáme zeleninu-cuketu, pórek a červenou papriku. Promícháme a společně chvíli orestujeme. Ochutíme solí, barevným pepřem, drceným kmínem, tymiánem, zastříkneme sojovou omáčkou a přimícháme jednu lžičku hrubozrnné hořčice. Zalijeme vodou a podusíme. Zahustíme a případně ještě dochutiíme
Kuřecí játra a srdíčka na tymiánu
(Autor: Milča Jandusová)
Ingredience:
-
500 g kuřecích jater
-
300 g kuřecích srdíček
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
1 cuketa (nakrájená na kostičky)
-
1 pórek (nakrájený na kolečka)
-
1 červená paprika (nakrájená na proužky)
-
Sůl, barevný pepř podle chuti
-
1/2 lžičky drceného kmínu
-
1 lžička sušeného tymiánu
-
2 lžíce sojové omáčky
-
1 lžička hrubozrnné hořčice
-
Voda (na podlití)
-
Hladká mouka (na zahuštění)
Postup:
-
Příprava jater a srdíček:
Kuřecí játra a srdíčka očisti, nakrájej na menší kousky a osmahněte na pánvi s trochou oleje nebo na cibulce dozlatova. -
Přidání zeleniny:
Přidej nakrájenou cuketu, pórek a červenou papriku. Vše dobře promíchej a orestuj spolu asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. -
Koření a ochucení:
Ochutnej směs solí, barevným pepřem, drceným kmínem a tymiánem. Zastříkni sojovou omáčkou a přidej hrubozrnnou hořčici, promíchej. -
Podlití a dušení:
Zalij vodou tak, aby byla zelenina a maso pod vodou. Nechej dusit asi 15–20 minut, aby se všechny chutě propojily. -
Zahuštění a dochucení:
Pokud chceš omáčku zahustit, rozmíchej trochu hladké mouky ve vodě a přidej do pokrmu. Důkladně promíchej, aby vznikla hladká omáčka. Pokud je potřeba, dochuť ještě solí nebo kořením. -
Podávání:
Podávej s vařenou rýží, bramborovou kaší nebo pečivem.
Tip:
Pro extra jemnou chuť můžeš do omáčky přidat i trochu smetany na zjemnění.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Pítas12. května 2020 ve 01:59No neřekl bych že mi to chutnalo :-( ale příště zkusím určitě něco dalšího :-)
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra
Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






