Recept na Játra a srdíčka na tymiánu

přidal(a) Milča Jandusová
3/5
   ( 3 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Játra a srdíčka na tymiánu

Ingredience pro recept

250 gkuřecích jater
250 gkuřecích srdíček
1 kscibule
0,5 ksmalé cukety
0,5 ksmenšího pórku
1 ksčervené papriky
sůl
drcený barevný pepř
drcený kmín
tymián
sójová omáčka
1 lžícehrubozrnné hořčice
Kuřecí játra a srdíčka na tymiánu od Milči Jandusové kuřecí játra, kuřecí srdíčka, tymián, zelenina, cuketa, pórek, červená paprika, sojová omáčka, hrubozrnná hořčice, podušené maso, domácí recept, česká kuchyně, rychlý oběd, dušené maso, recept na játra, vaření, jídlo

Kuřecí játra a srdíčka očistíme a osmahneme na cibulce, poté přidáme zeleninu-cuketu, pórek a červenou papriku. Promícháme a společně chvíli orestujeme. Ochutíme solí, barevným pepřem, drceným kmínem, tymiánem, zastříkneme sojovou omáčkou a přimícháme jednu lžičku hrubozrnné hořčice. Zalijeme vodou a podusíme. Zahustíme a případně ještě dochutiíme

 

Kuřecí játra a srdíčka na tymiánu

(Autor: Milča Jandusová)

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater

  • 300 g kuřecích srdíček

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 1 cuketa (nakrájená na kostičky)

  • 1 pórek (nakrájený na kolečka)

  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)

  • Sůl, barevný pepř podle chuti

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • 1 lžička hrubozrnné hořčice

  • Voda (na podlití)

  • Hladká mouka (na zahuštění)

Postup:

  1. Příprava jater a srdíček:
    Kuřecí játra a srdíčka očisti, nakrájej na menší kousky a osmahněte na pánvi s trochou oleje nebo na cibulce dozlatova.

  2. Přidání zeleniny:
    Přidej nakrájenou cuketu, pórek a červenou papriku. Vše dobře promíchej a orestuj spolu asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

  3. Koření a ochucení:
    Ochutnej směs solí, barevným pepřem, drceným kmínem a tymiánem. Zastříkni sojovou omáčkou a přidej hrubozrnnou hořčici, promíchej.

  4. Podlití a dušení:
    Zalij vodou tak, aby byla zelenina a maso pod vodou. Nechej dusit asi 15–20 minut, aby se všechny chutě propojily.

  5. Zahuštění a dochucení:
    Pokud chceš omáčku zahustit, rozmíchej trochu hladké mouky ve vodě a přidej do pokrmu. Důkladně promíchej, aby vznikla hladká omáčka. Pokud je potřeba, dochuť ještě solí nebo kořením.

  6. Podávání:
    Podávej s vařenou rýží, bramborovou kaší nebo pečivem.

Tip:
Pro extra jemnou chuť můžeš do omáčky přidat i trochu smetany na zjemnění.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Pítas12. května 2020 ve 01:59
    No neřekl bych že mi to chutnalo :-( ale příště zkusím určitě něco dalšího :-)

Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové játra se zeleninou recept, vepřová játra na pánvi, játra v medu a worcesteru, ludmila janoušková recept, restovaná játra se zeleninou, cuketa a lilek s masem, játra se sušenými rajčaty, řapíkatý celer recept, rychlá játrová směs, steakové koření zelenina, originální recepty z jater, zdravá játrová jídla, medová marináda na maso, játra s omáčkou, české recepty z drobů, lehká večeře s játry, zeleninová pánev s játry, pikantní játra, domácí játrové recepty, fitness jídlo s játry
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!