Recept na Hovězí srdce na slanině
Ingredience pro recept
1 ks | hovězího srdce |
100 g | slaniny |
1 lžíce | sádla |
1 ks | cibule |
6 stroužků | česneku |
mletý kmín | |
majoránka | |
pepř | |
vývar | |
sůl | |
hladká mouka |
Srdce omyjeme , pořádně odblaníme. Nakrájíme na kostky, či silnější plátky, které prošpikujeme slaninou. Na sádle si rozškvaříme zbylou slaninu, orestujeme cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme mletý kmín, majoránku, pepř, podlijeme vodou, či vývarem a vaříme v tlakovém hrnci asi 80 minut. Pak osolíme, dochutíme dle chuti a zaprášíme moukou a provaříme. Jako příloha se hodí rýže, či houskový knedlík.