Recept na Hovězí srdce na slanině
Ingredience pro recept
| 1 ks | hovězího srdce |
| 100 g | slaniny |
| 1 lžíce | sádla |
| 1 ks | cibule |
| 6 stroužků | česneku |
| mletý kmín | |
| majoránka | |
| pepř | |
| vývar | |
| sůl | |
| hladká mouka |
Srdce omyjeme , pořádně odblaníme. Nakrájíme na kostky, či silnější plátky, které prošpikujeme slaninou. Na sádle si rozškvaříme zbylou slaninu, orestujeme cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme mletý kmín, majoránku, pepř, podlijeme vodou, či vývarem a vaříme v tlakovém hrnci asi 80 minut. Pak osolíme, dochutíme dle chuti a zaprášíme moukou a provaříme. Jako příloha se hodí rýže, či houskový knedlík.
Hovězí srdce se slaninou
Ingredience:
-
1 hovězí srdce (dobře očištěné a odblaněné)
-
150 g slaniny (část na prošpikování, část na výpek)
-
2 lžíce sádla
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
2 stroužky česneku (nasekané)
-
1 lžička mletého kmínu
-
1 lžička sušené majoránky
-
Pepř podle chuti
-
Sůl podle chuti
-
500 ml vody nebo vývaru
-
1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Postup:
-
Příprava srdce:
Hovězí srdce důkladně omyj, odblaně a nakrájej na kostky nebo silnější plátky. Část slaniny nakrájej na tenké proužky a srdce jimi prošpikuj. -
Orestování:
Na sádle rozškvař zbylou slaninu, přidej cibuli a česnek a restuj dozlatova. Přidej maso a zprudka orestuj ze všech stran, aby se zatáhlo. -
Dochucení a dušení:
Přidej mletý kmín, majoránku, pepř a podlij vodou nebo vývarem. Uzavři tlakový hrnec a vař asi 80 minut, dokud nebude maso měkké. -
Zahuštění a dochucení:
Po otevření hrnce směs osol podle chuti, zapraž moukou a krátce provař, dokud omáčka nezíská ideální hustotu. -
Podávání:
Podávej s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Tip:
Pokud chceš výraznější chuť, můžeš přidat trochu hořčice nebo kapku červeného vína při dušení.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jack26. července 2022 ve 16:12Značný nepoměr množství použitých surovin - na 100 g slaniny, 1 lžíci sádla a 1 cibuli dát 1 ks hovězí srdce? Dnes jsem ho koupil, má 2 a půl kila a zdaleka nebylo největší.
Podobné recepty
-
Játra v kukuřičné krustě
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Restovaná játra






