Recept na Hovězí srdce na slanině

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Hovězí srdce na slanině

Ingredience pro recept

1 kshovězího srdce
100 gslaniny
1 lžícesádla
1 kscibule
6 stroužkůčesneku
mletý kmín
majoránka
pepř
vývar
sůl
hladká mouka
Hovězí srdce se slaninou hovězí srdce, srdce se slaninou, dušené maso, hovězí maso, česká kuchyně, domácí recept, srdce na cibuli, hovězí na kmínu, tlakový hrnec, maso na vývaru, sádlo, slanina, tradiční recept, knedlík, rýže, omáčka, vaření, jídlo

Srdce omyjeme , pořádně odblaníme. Nakrájíme na kostky, či silnější plátky, které prošpikujeme slaninou. Na sádle si rozškvaříme zbylou slaninu, orestujeme cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme mletý kmín, majoránku, pepř, podlijeme vodou, či vývarem a vaříme v tlakovém hrnci asi 80 minut. Pak osolíme, dochutíme dle chuti a zaprášíme moukou a provaříme. Jako příloha se hodí rýže, či houskový knedlík.

 

Hovězí srdce se slaninou

Ingredience:

  • 1 hovězí srdce (dobře očištěné a odblaněné)

  • 150 g slaniny (část na prošpikování, část na výpek)

  • 2 lžíce sádla

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 2 stroužky česneku (nasekané)

  • 1 lžička mletého kmínu

  • 1 lžička sušené majoránky

  • Pepř podle chuti

  • Sůl podle chuti

  • 500 ml vody nebo vývaru

  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)


Postup:

  1. Příprava srdce:
    Hovězí srdce důkladně omyj, odblaně a nakrájej na kostky nebo silnější plátky. Část slaniny nakrájej na tenké proužky a srdce jimi prošpikuj.

  2. Orestování:
    Na sádle rozškvař zbylou slaninu, přidej cibuli a česnek a restuj dozlatova. Přidej maso a zprudka orestuj ze všech stran, aby se zatáhlo.

  3. Dochucení a dušení:
    Přidej mletý kmín, majoránku, pepř a podlij vodou nebo vývarem. Uzavři tlakový hrnec a vař asi 80 minut, dokud nebude maso měkké.

  4. Zahuštění a dochucení:
    Po otevření hrnce směs osol podle chuti, zapraž moukou a krátce provař, dokud omáčka nezíská ideální hustotu.

  5. Podávání:
    Podávej s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Tip:
Pokud chceš výraznější chuť, můžeš přidat trochu hořčice nebo kapku červeného vína při dušení.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Jack26. července 2022 ve 16:12
    Značný nepoměr množství použitých surovin - na 100 g slaniny, 1 lžíci sádla a 1 cibuli dát 1 ks hovězí srdce? Dnes jsem ho koupil, má 2 a půl kila a zdaleka nebylo největší.

Podobné recepty

  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!