Recept na Hovězí srdce na slanině
Ingredience pro recept
| 1 ks | hovězího srdce |
| 100 g | slaniny |
| 1 lžíce | sádla |
| 1 ks | cibule |
| 6 stroužků | česneku |
| mletý kmín | |
| majoránka | |
| pepř | |
| vývar | |
| sůl | |
| hladká mouka |
Srdce omyjeme , pořádně odblaníme. Nakrájíme na kostky, či silnější plátky, které prošpikujeme slaninou. Na sádle si rozškvaříme zbylou slaninu, orestujeme cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme mletý kmín, majoránku, pepř, podlijeme vodou, či vývarem a vaříme v tlakovém hrnci asi 80 minut. Pak osolíme, dochutíme dle chuti a zaprášíme moukou a provaříme. Jako příloha se hodí rýže, či houskový knedlík.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jack26. července 2022 ve 16:12Značný nepoměr množství použitých surovin - na 100 g slaniny, 1 lžíci sádla a 1 cibuli dát 1 ks hovězí srdce? Dnes jsem ho koupil, má 2 a půl kila a zdaleka nebylo největší.






