Recept na Holandský řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 3 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Holandský řízek
  • Holandský řízek -
  • Holandský řízek -

Ingredience pro recept

500 gmletého masa
sůl
1 dclmléka
200 gtvrdého sýru
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
Mleté maso se sýrem.

Maso (libový bůček, plecko nebo kýta) umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Misku zakryjeme a dáme do lednice uležet (nejlépe přes noc). Do uleželého masa vmícháme nastrouhaný sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Ze směsi tvarujeme rukou namočenou ve vodě placičky, které obalujeme v trojobalu nebo jenom ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme také upéci v troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory v jakékoliv úpravě.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Iveta04. února 2013 ve 11:41
    Dobrota :)

Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!