Recept na Guláš z kolínek

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Guláš z kolínek

Ingredience pro recept

2 kspředních vepřových kolen
100 gsádla
300 gcibule
česnek
40 gmletá sladká paprika
sůl
pepř
kmín
majoránka
2 lžícerajského protlaku
hladká mouka
2 lžíceplnotučné hořčice
1 kostkamasoxu
Guláš z vepřových kolen

Přední vepřová kolena očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na zhruba třícentimetrové kostičky. Kosti s kůží nasypeme do tlakového hrnce, mírně osolíme, zalijeme studenou vodou a uvaříme silný vývar, kterým budeme podlévat maso. V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Přidáme nasekaný česnek, maso a prudce orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Zasypeme paprikou, lehce orestujeme, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, hořčici a masox a dusíme do vysmahnutí. Směs podlijeme troškou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, postup neustále opakujeme, až guláš získá pěknou barvu. V pánvi nasucho opražíme dorůžova hladkou mouku, necháme vychladnout, rozmícháme ji ve 200 ml vývaru a směsí guláš zahustíme, krátce povaříme, dochutíme a podáváme s houskovýcm knedlíkem nebo chlebem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!