Recept na Guláš z kolínek

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Guláš z vepřových kolen vepřový guláš, guláš z vepřových kolen, vepřové maso, guláš s masoxem, rajský protlak, hořčice, guláš s knedlíkem, česká kuchyně, domácí guláš, hovězí guláš, dušené maso, dušený guláš, paprikový guláš, guláš s cibulí, horký vývar, zahuštění guláše, vaření, jídlo, tradiční recept
Guláš z vepřových kolen.jpg

Ingredience pro recept

2 kspředních vepřových kolen
100 gsádla
300 gcibule
česnek
40 gmletá sladká paprika
sůl
pepř
kmín
majoránka
2 lžícerajského protlaku
hladká mouka
2 lžíceplnotučné hořčice
1 kostkamasoxu

Přední vepřová kolena očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na zhruba třícentimetrové kostičky. Kosti s kůží nasypeme do tlakového hrnce, mírně osolíme, zalijeme studenou vodou a uvaříme silný vývar, kterým budeme podlévat maso. V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Přidáme nasekaný česnek, maso a prudce orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Zasypeme paprikou, lehce orestujeme, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, hořčici a masox a dusíme do vysmahnutí. Směs podlijeme troškou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, postup neustále opakujeme, až guláš získá pěknou barvu. V pánvi nasucho opražíme dorůžova hladkou mouku, necháme vychladnout, rozmícháme ji ve 200 ml vývaru a směsí guláš zahustíme, krátce povaříme, dochutíme a podáváme s houskovýcm knedlíkem nebo chlebem.

 

Guláš z vepřových kolen

Ingredience:

  • 2 přední vepřová kolena (očistěná a vykostěná)

  • Sůl

  • Studená voda (na vývar)

  • 2 lžíce sádla

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 4 stroužky česneku (nasekané)

  • 500 g vepřového masa (nakrájeného na kostky)

  • 1 lžíce mleté papriky

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžička kmínu

  • 1 lžička sušené majoránky

  • 2 lžíce rajského protlaku

  • 1 lžíce hořčice

  • 1 masox nebo 1/2 kostky masového bujónu

  • 2 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

  • 200 ml vývaru (na rozmíchání mouky)

  • Houskový knedlík nebo čerstvý chléb na podávání

Postup:

  1. Příprava vývaru:
    Přední vepřová kolena očisti pod tekoucí vodou, odstraň kůži a vykosti. Nakrájej je na třícentimetrové kostičky. Kosti s kůží dej do tlakového hrnce, osol, zalij studenou vodou a uvař silný vývar, který budeš používat na podlévání masa.

  2. Restování cibule a masa:
    V kastrolu rozehřej sádlo, přidej nakrájenou cibuli a restuj ji dorůžova. Přidej nasekaný česnek, maso a prudce orestuj ze všech stran, aby se zatáhlo.

  3. Dochucení:
    Zasyp maso paprikou, lehce ji orestuj, přidej sůl, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, hořčici a masox. Dus maso do vysmahnutí, poté podlij trochou horkého vývaru a pokračuj v dušení. Tento postup opakuj, dokud guláš nezíská pěknou barvu.

  4. Zahuštění:
    Na pánvi nasucho opraž hladkou mouku dorůžova, nech ji vychladnout a rozmíchej ve 200 ml vývaru. Tuto směs přidej do guláše, krátce povař, dochuť podle potřeby a podávej.

  5. Podávání:
    Podávej s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud máš rád silnější omáčku, můžeš přidat více mouky na zahuštění, případně trochu smetany pro jemnější chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!