Recept na Guláš s fazolemi

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Guláš s fazolemi.jpg

Ingredience pro recept

500 gvepřového masa
sůl
mletá sladká paprika
drcený kmín
2 kscibule
olej
1 lžícekečupu
česnek
1 lžícemouky
1 plechovkasterilovaných bílých fazolí
majoránka
2 ksdebrecínských párků
Vepřový guláš s fazolemi a párkem vepřový guláš, guláš s fazolemi, guláš s párkem, vepřové plecko, fazole, česnek, kečup, gulášová omáčka, majoránka, česká kuchyně, domácí recept, tradiční guláš, dušené maso, brambory, chléb, jídlo, vaření

Vepřové plecko nakrájíme na kostky a posypeme kořením. Cibuli nakrájíme nahrubo, zpěníme ji na rozpáleném oleji a necháme opražit dočervena. Pak přidáme okořeněné maso, kečup, prolisovaný česnek a dusíme, až maso téměř změkne. Šťávu zahustíme moukou a maso dál dusíme do změknutí. Nakonec přidáme konzervu fazolí, majoránku a kolečka párků. Guláš prohřejeme a podáváme s bramborem nebo chlebem.

 

Vepřový guláš s fazolemi a párkem

Ingredience:

  • 600 g vepřového plecka (nakrájeného na kostky)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 cibule (nakrájená nahrubo)

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžíce kečupu

  • 2 stroužky česneku (prolisované)

  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

  • 1 plechovka fazolí (v nálevu, zcezených)

  • 1 lžička sušené majoránky

  • 2 párky (nakrájené na kolečka)

Postup:

  1. Příprava cibule a masa:
    Cibuli nakrájej na hrubo a zpěň ji na rozpáleném oleji, dokud nebude dozlatova opražená.

  2. Restování masa:
    Přidej do cibule nakrájené vepřové plecko, osol a opepři. Orestuj ze všech stran, aby se maso zatáhlo.

  3. Přidání koření:
    K masu přidej kečup, prolisovaný česnek a dus maso na mírném ohni, dokud téměř nezměkne.

  4. Zahuštění:
    V misce rozmíchej mouku s trochou vody a přilij ji do guláše. Dobře promíchej a pokračuj v dušení, dokud nebude guláš krásně zhoustlý.

  5. Přidání zeleniny a párků:
    Do guláše přidej zcezené fazole, majoránku a kolečka párků. Povař ještě několik minut, aby se všechny chutě propojily.

  6. Podávání:
    Podávej s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud chceš guláš trochu pikantnější, přidej do něj špetku mleté pálivé papriky nebo chilli.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!