Recept na Chlapácká krkovice

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 5 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Chlapácká krkovice
  • Chlapácká krkovice -

Ingredience pro recept

1 kgkrkovice vcelku
4 lžičkydijonská hořčice
pepř
sůl
čerstvé bylinky
4 stroužkyčesneku
2 kscibule
250 mlhorké vody
1/2 kostkymasoxu
Pikantní pečená krkovice pikantní krkovice, pečená krkovice, vepřová krkovice, krkovice na bylinkách, hořčice, česnek, rozmarýn, tymián, bylinková marináda, česká kuchyně, domácí recept, maso, pečené maso, vepřové maso, tradiční jídlo, brambory, nedělní oběd, recept, vaření, jídlo

Krkovici omyjeme, osušíme a krájíme na plátky, které nedokrojíme až do konce. Připravíme si směs na potírání. Hořčici, čerstvě mletý peř, sůl, bylinky (rozmarým, tymián apod.) dle chuti a prolisovaný česnek smícháme na pastu. Jednotlivé plátky pomažeme a vkládáme mezi ně na kolečka nakrájenou cibulí. Maso složíme do původního tvaru a svážeme provázkem nebo sepneme špejlí. Potřeme směsí a vložíme do pekáčku. Zalijeme 250ml teplé vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky masoxu. Pečeme v předehřáté troubě překryté alobalem cca 45 min. Poté sejmeme alobal a dopečeme.

Doporučujeme: Brambory nakrájet na kolečka 1/2cm široká a klademe je okolo masa a pečeme společně.

 

Pikantní pečená krkovice

Ingredience:

  • 1 kg vepřové krkovice (vcelku)

  • Sůl

  • Čerstvě mletý pepř

  • 2 lžíce hořčice

  • 2–3 stroužky česneku (prolisované)

  • Bylinky podle chuti (rozmarýn, tymián, majoránka)

  • 2 cibule (nakrájené na kolečka)

  • 250 ml teplé vody

  • 1/2 kostky masoxu

  • 2 lžíce oleje

  • Alobal na zakrytí

  • Volitelné: 5–6 brambor (na pečení spolu s masem)

Postup:

  1. Příprava masa:
    Krkovici omyj, osuší a nakrájej na plátky tak, aby zůstala na spodní straně spojená (nedokroj až do konce).

  2. Pasta na potírání:
    V misce smíchej hořčici, pepř, sůl, nasekané bylinky a prolisovaný česnek. Vytvoř pastu, kterou potřeme jednotlivé zářezy masa i povrch.

  3. Plnění cibulí:
    Do každého zářezu vlož kolečko cibule. Maso poté slož zpět do původního tvaru a svaž kuchyňským provázkem nebo zajisti špejlí. Zbytkem směsi potřete povrch masa.

  4. Pečení:
    Maso přendej do pekáče, zalij teplou vodou s rozpuštěným masoxem. Přikryj alobalem a peč v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
    Poté alobal sejmě a dopeč odkryté dalších 20–30 minut, aby maso zezlátlo.

  5. Volitelně – brambory:
    Brambory nakrájej na kolečka silná asi 0,5 cm, rozlož je kolem masa a peč společně – krásně nasáknou výpek a budou křupavé.

  6. Podávání:
    Podávej s pečenými brambory nebo bramborovým knedlíkem a zelným salátem.

Tip:
Pro extra šťavnatý výsledek můžeš do výpeku během pečení přidat trochu piva nebo bílého vína.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!