Recept na Bírešské maso
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřové kýty |
| 150 g | oravské slaniny |
| 500 g | kysaného zelí |
| 4 lžičky | feferonkové pasty |
| 4 stroužky | česneku |
| 3 ks | cibule |
| 250 ml | masový vývar |
| 1-2 ks | brambor |
| 3 ks | bobkového listu |
| 1/2 lžičky | drceného kmínu |
| pepř | |
| sádlo | |
| sůl |
Maso umyjeme, nakrájíme na čtyři řízky, které naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Řízky potřeme prolisovaným česnekem, feferonkovou pastou, položíme na ně plátky uzené krkovice, slaniny nebo bůčku, svineme je a spojíme párátkem. položíme na ně plátky uzené krkovice, slaniny nebo bůčku, svineme je a spojíme párátkem. do kterého jsme rozložili kysané zelí smíchané se strouhaným bramborem, přidali bobkové listy, okmínovali a posypali cibulí. Vše zalijeme vývarem a výpekem z masa. Přiklopené pečeme v troubě do měkka. Před koncem pečení odkryjeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a usmaženou cibulkou.
Vepřové plněné řízky (autor: Romča Langerová)
Ingredience:
-
4 plátky vepřového masa (ideálně kýta nebo kotleta)
-
4 plátky uzené krkovice, slaniny nebo bůčku
-
2 stroužky česneku (prolisované)
-
1 lžička feferonkové pasty
-
Sůl, pepř podle chuti
-
300 g kysaného zelí
-
1 větší brambor (nastrouhaný)
-
1 cibule (na plátky)
-
2 bobkové listy
-
Kmín
-
Vývar (cca 250 ml)
-
Výpek z masa
-
Párátka na spojení závitků
-
Sádlo nebo olej na pečení
Postup:
-
Příprava masa: Maso omyj, nakrájej na čtyři plátky, lehce naklep a z obou stran osol a opepři. Potři prolisovaným česnekem a feferonkovou pastou.
-
Plnění: Na každý plátek polož uzenou krkovici, slaninu nebo bůček. Maso sroluj do závitku a zajisti párátkem.
-
Příprava zelí: Do pekáče rozlož kysané zelí smíchané se strouhaným bramborem, přidej bobkové listy, kmín a posyp cibulí.
-
Pečení: Na zelí polož připravené závitky. Vše zalij vývarem a výpekem z masa. Přiklop a peč v troubě dozlatova a doměkka.
-
Dokončení: Před koncem pečení odkryj, aby maso získalo pěknou barvu.
-
Podávání: Podávej s bramborovým knedlíkem a smaženou cibulkou.
Tip:
Pokud máš rád pikantnější chuť, můžeš přidat trochu čerstvé chilli papričky nebo přilít lžičku láku ze zelí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Aruda23. listopadu 2020 ve 22:16Mňam, tak tohle musím vyzkoušet. Pořídila jsem si nové hrnce na https://www.bonio.cz/, tak se těším až si v nich udělám něco takového.
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





