Recept na Zeláky
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | brambor |
| 1 ks | vejce |
| sůl | |
| majoránka | |
| 2 stroužky | česneku |
| grilovací koření | |
| sušený medvědí česnek | |
| 1 ks | cibule |
| 20 dkg | kysaného zelí |
| 5 lžic | polohrubé mouky |
Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl, majoránku, prolisovaný česnek, trochu grilovacího koření a sušeného medvědího česneku a jemně nasekanou cibuli. Promícháme a přidáme kysané zelí překrájené na menší kousky. Nakonec zahustíme moukou tak aby vzniklo hustší těsto. Na rozehřátý olej dáme lžící těsto a rozetřeme do stran, Smažíme z obou stran dozlatova. Před podáváním potřeme tatarkou a ozdobíme cibulí. Můžeme použít i zakysanou smetanu se solí a česnekem.





