Recept na Kynuté bramboráky

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kynuté bramboráky

Ingredience pro recept

500 gsyrových brambor
500 gvařených brambor
2 ksvejce
sůl
majoránka
1/8 lmléka
50 gdroždí
1 kostkacukru
120 gpolohrubé mouky
3 stroužkyčesneku
olej na smažení
Bramborové kynuté placky

Syrové i vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, koření, sůl a vykynutý kvásek, připravený z mléka, droždí, cukru a trochy mouky. Těsto zahustíme moukou a ochutíme prolisovaným česnekem. Necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout. Naběračkou naléváme vykynuté těsto do rozpáleného tuku a bramboráky smažíme z obou stran dokřupava. Přebytečný tuk necháme odsát na papírové kuchyňské utěrce. Ještě horké je zdobíme plátky sýru a papriky.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Chlupaté knedlíky I.

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Knedlíky se slaninou a cibulkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!