Recept na Zapečená růžičková kapusta
Ingredience pro recept
| 600 g | růžičkové kapustičky |
| 250 ml | smetany |
| sůl | |
| pepř | |
| 300 g | brambor |
| olej na smažení | |
| jarní cibulka |
Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Pak vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší, máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu vsypeme do studené vody a na druhou část nalijemem zbytek smetany, osolíme a opepříme. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200st.C zhruba 30 minut. Zbylé brambory scedíme, necháme důkladně okapat a pak je osmažíme v rozpáleném oleji. Scedíme na na sítku, abychom odstranili tuk. přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme. Ozdobíme jarní cibulkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





