Recept na Vaječná roláda

přidal(a) Iveta
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečená vaječná roláda se sýrem a šunkou vaječná roláda, roláda z bílků, vaječný recept, studený pokrm, studený předkrm, šunková roláda, recept z vajec, domácí kuchyně, slavnostní pohoštění
Vaječná roláda.jpg

Ingredience pro recept

8 ksvajec
celý pepř
1 lžícecitronové šťávy
1 ksbobkového listu
sekaná petrželka
3 dclsmetany
sůl
mletý černý pepř
máslo
strouhanka
150 gšunky
2 kelímkytermizovaného sýru

Oddělíme bílky od žloutků a žloutky opatrně vložíme do horké vody, ve které už jsou zrnka pepře, citronová šťáva a bobkový list. Žloutky uvaříme, scedíme a rozmixujeme. Smícháme je s jemně nasekanou petrželkou, 1 dcl smetany, osolíme a opepříme. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Zapékací mísu vymažeme, nalijeme na ni bílky a pečeme je v troubě rozehřáté na 175st.C. Upečené bílky opatrně vyklopíme na prkénko, posypeme strouhankou, pomažeme vaječnou směsí, poklademe plátky šunky, ty pomažeme termizovaným sýrem a pevně vše stočíme v roládu. Nakrájíme ji na čtyři díly a dáme do vymazaného pekáče. přelijeme smetanou a posypeme strouhankou. Pečeme chvíli v troubě rozehřáté na 200st.C. Podáváme studené.

 

Vaječná roláda se šunkou a sýrem

Suroviny

Na základ
vejce
celý pepř
citronová šťáva
bobkový list
sůl
mletý černý pepř

Na náplň
čerstvá petrželka
smetana (cca 1 dl)
šunka
termizovaný sýr

Na zapékání
strouhanka
smetana
máslo nebo tuk na vymazání formy

Postup

  1. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Žloutky vložíme do horké vody s kuličkami pepře, citronovou šťávou a bobkovým listem a uvaříme je doměkka.

  3. Žloutky scedíme a rozmixujeme.

  4. Přidáme jemně nasekanou petrželku, smetanu, osolíme, opepříme a promícháme na hladkou pastu.

  5. Zapékací mísu vymažeme tukem, nalijeme do ní bílky a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud neztuhnou.

  6. Upečené bílky opatrně vyklopíme na prkénko, posypeme strouhankou a potřeme žloutkovou směsí.

  7. Poklademe plátky šunky, ty potřeme termizovaným sýrem a vše pevně stočíme do rolády.

  8. Roládu nakrájíme na čtyři díly a vložíme do vymazaného pekáče.

  9. Přelijeme smetanou, posypeme strouhankou a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 °C.

  10. Podáváme vychlazené jako studený pokrm.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!