Recept na Vaječná roláda
Ingredience pro recept
| 8 ks | vajec |
| celý pepř | |
| 1 lžíce | citronové šťávy |
| 1 ks | bobkového listu |
| sekaná petrželka | |
| 3 dcl | smetany |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| máslo | |
| strouhanka | |
| 150 g | šunky |
| 2 kelímky | termizovaného sýru |
Oddělíme bílky od žloutků a žloutky opatrně vložíme do horké vody, ve které už jsou zrnka pepře, citronová šťáva a bobkový list. Žloutky uvaříme, scedíme a rozmixujeme. Smícháme je s jemně nasekanou petrželkou, 1 dcl smetany, osolíme a opepříme. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Zapékací mísu vymažeme, nalijeme na ni bílky a pečeme je v troubě rozehřáté na 175st.C. Upečené bílky opatrně vyklopíme na prkénko, posypeme strouhankou, pomažeme vaječnou směsí, poklademe plátky šunky, ty pomažeme termizovaným sýrem a pevně vše stočíme v roládu. Nakrájíme ji na čtyři díly a dáme do vymazaného pekáče. přelijeme smetanou a posypeme strouhankou. Pečeme chvíli v troubě rozehřáté na 200st.C. Podáváme studené.
Vaječná roláda se šunkou a sýrem
Na základ
vejce
celý pepř
citronová šťáva
bobkový list
sůl
mletý černý pepř
Na náplň
čerstvá petrželka
smetana (cca 1 dl)
šunka
termizovaný sýr
Na zapékání
strouhanka
smetana
máslo nebo tuk na vymazání formy
Postup
-
Oddělíme bílky od žloutků.
-
Žloutky vložíme do horké vody s kuličkami pepře, citronovou šťávou a bobkovým listem a uvaříme je doměkka.
-
Žloutky scedíme a rozmixujeme.
-
Přidáme jemně nasekanou petrželku, smetanu, osolíme, opepříme a promícháme na hladkou pastu.
-
Zapékací mísu vymažeme tukem, nalijeme do ní bílky a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud neztuhnou.
-
Upečené bílky opatrně vyklopíme na prkénko, posypeme strouhankou a potřeme žloutkovou směsí.
-
Poklademe plátky šunky, ty potřeme termizovaným sýrem a vše pevně stočíme do rolády.
-
Roládu nakrájíme na čtyři díly a vložíme do vymazaného pekáče.
-
Přelijeme smetanou, posypeme strouhankou a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 °C.
-
Podáváme vychlazené jako studený pokrm.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





