Recept na Těstoviny s mletým masem
Ingredience pro recept
| 300 g | těstovin |
| 1 ks | cibule |
| 2 stroužky | česneku |
| 15 dkg | anglické slaniny |
| olej | |
| 1 ks | papriky |
| 500 g | mletého masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| majoránka | |
| 2 ks | vejce |
| 10 dkg | nastrouhaného sýra |
Do osolené vody dáme uvařit těstoviny podle návodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nasekáme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a slaninu a osmažíme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou papriku a mleté maso. Osolíme, opepříme a okořeníme. Můžeme zlehka podlít a za občasného míchání opékáme, až se maso pěkně rozdělí na drobné kousky.
Hotové těstoviny smícháme s opečeným masem a dáme do vymazaného pekáčku. Zajileme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéci cca 15minut při 200st. C.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová










