Recept na Těstoviny po řecku
Ingredience pro recept
| 500 g | těstovin |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 6-8 ks | rajčat |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | malé cukety |
| 2 stroužky | česneku |
| sůl | |
| 3 lžíce | kečupu |
| čerstvé bylinky | |
| strouhaný sýr |
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody se lžící oleje. Mezitím si připravíme zeleninu. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupeme je a nakrájíme na látky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme ji na plátky, osolíme, necháme chvíli vypotit a pak osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, cibuli a prolisovaný česnek. Směs osolíme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou. Když je zelenina křehká, přidáme kečup, bylinky a vše společně prohřejeme. Zeleninovou směs smícháme s těstovinami a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





