Recept na Sýrový koláč se šunkou

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Místo pizzy - bramborový koláč bramborový koláč, koláč se šunkou, brambory se sýrem, zapékané brambory, slaný koláč, domácí kuchyně, jednoduchý oběd, večeře z trouby
Sýrový koláč se šunkou .jpeg

Ingredience pro recept

500 gbrambor
1 lžíceoleje
sůl
pepř
1 ksmalého pórku
100 geidamu
100 gšunky
1/2 kelímkukysané smetamy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osušíme v čisté utěrce a pak polovinu rozložíme do koláčové formy vymazané olejem. Plátky lehce osolíme a opeříme, přidáme tenká kolečka pórku, nastrouhaný sýr a pokrájenou šunku (trochu šunky a sýra necháme na ozdobu) a přikryjeme druhou půlkou bramborových lupínků. Znovu posypeme solí a pepřem, přídáme zbytek šunky a sýra a koláč zalijeme smetanou, vložíme do trouby předehřáté na 190st.C a upečeme dozlatova.

 

Bramborový koláč se šunkou, pórkem a sýrem

Suroviny
brambory
olej na vymazání formy
sůl
mletý černý pepř
pórek
tvrdý sýr
šunka
smetana

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Plátky osušíme v čisté utěrce.

  3. Koláčovou formu vymažeme olejem a polovinu brambor rozložíme na dno.

  4. Brambory lehce osolíme a opepříme.

  5. Přidáme tenká kolečka pórku, nastrouhaný sýr a pokrájenou šunku. Část sýra a šunky si necháme stranou.

  6. Přikryjeme druhou polovinou bramborových plátků, znovu osolíme a opepříme.

  7. Navrch rozložíme zbytek šunky a sýra.

  8. Koláč zalijeme smetanou.

  9. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova, dokud nejsou brambory měkké a povrch zapečený.

  10. Podáváme teplé jako hlavní chod nebo vydatnou večeři.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!