Recept na Sýrová palačinka

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Grilovaný hermelín s brokolicí v sýrové palačince slané palačinky, palačinky s brokolicí, palačinky s hermelínem, vegetariánský recept, bezmasý oběd, palačinky recept, rajčatová omáčka, domácí kuchyně, zeleninový pokrm
Grilovaný hermelín s brokolicí v sýrové palačince.jpeg

Ingredience pro recept

250 mlmléka
1 ksvejce
120 ghladké mouky
25 gstrouhaného parmazánu
sůl
40 mlolivového oleje
1 kscibule
2 stroužkyčesneku
1 plechovkasterilovaných rajčat
1 lžičkatymiánu
4 listybazalky
pepř
1 baleníhermelín na gril s brusinkovou omáčkou
1/3 ksbrokolice

V misce smícháme polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání do ní přisypeme mouku, zpracujeme dohladka, postupně přidáme zbylé mléko, parmazán a sůl. Těsto necháme čtvrt hodiny odpočinout. V pánvi nahřejeme olivový olej, do něj nasypeme jemně pokrájenou cibuli a česnek a krátce osmahneme. Přidáme rajčata a zvolna dusíme. Nakonec vmícháme bylinky, pepř, brusinkovou omáčku a podle chuti přisolíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, podélně je rozřízneme na šestiny, nasypeme je do vroucí osolené vody a dvě mimuty povaříme. Brokolici přendáme do mísy se studenou vodou a scedíme. Z těsta upečeme osm tenkých palačinek, naplníme je pokrájenou brokolicí, a krájeným hermelínem, pevně je stočíme a při mírné teplotě grilujeme zhruba 4 minuty z každé strany. Hotové palačinky překrojíme, dáme na talíře a servírujeme s rajčaty.

 

lané palačinky s brokolicí, hermelínem a rajčatovou omáčkou

Suroviny

Na palačinky
mléko
vejce
hladká mouka
parmazán
sůl

Na náplň
brokolice
hermelín

Na rajčatovou omáčku
olivový olej
cibule
česnek
rajčata
bylinky
mletý černý pepř
brusinková omáčka
sůl

Postup

  1. V misce smícháme polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání přisypeme mouku. Vypracujeme hladké těsto.

  2. Postupně přidáme zbylé mléko, parmazán a sůl. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.

  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek a krátce osmahneme.

  4. Přidáme rajčata a zvolna dusíme.

  5. Nakonec vmícháme bylinky, pepř, brusinkovou omáčku a podle chuti dosolíme.

  6. Brokolici rozdělíme na růžičky, podélně je rozkrojíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 2 minuty.

  7. Brokolici ihned zchladíme ve studené vodě a scedíme.

  8. Z těsta upečeme osm tenkých palačinek.

  9. Palačinky naplníme pokrájenou brokolicí a kousky hermelínu, pevně je stočíme.

  10. Při mírné teplotě je grilujeme nebo opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany.

  11. Hotové palačinky překrojíme, rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!