Recept na Šunkofleky-zapečené těstoviny

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Šunkofleky

Ingredience pro recept

4 lvody
500 gtěstovin-fleků
250 guzeného masa
2 ksšpekáčky
1 lžičkasoli
pepř
100 gsádla
strouhanka
3 ksvejce
1 hrnekmléka
Zapečené těstoviny

Osolenou vodu přivedeme k varu, vsypeme do ní těstoviny a vaříme asi 5 minut podle návodu na obalu. Hotové fleky scedíme, přelijeme studenou vodou a trochou rozpuštěného sádla.

Vařené uzené maso nakrájíme na malé kousky. Špekáčky oloupeme a rovněž nakrájíme na menší kostičky. Maso i špekáčky vsypeme k těstovinám, přidáme sůl a pepř a vše dobře promícháme.

Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme zbylým sádlem, vysypeme strouhankou, vsypeme flíčky s masem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut. Mezitím rozšleháme vejce s mlékem, nalijeme na těstoviny, vrátíme zpět do trouby a ještě asi 30 minut pečeme, až se na povrchu utvoří dozlatova opečená kůrčička. Podáváme např. s kyselou okurkou.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!