Recept na Smažený hermelín
Hermelín osolíme, obalíme v mouce, rozšlenahém vejci a strouhance (trojobal). Ve vejci a strouhance doporuřuji obalit 2x (mouka-vejce-strouhanka-vejce-strouhanka).
Smažíme na oleji pomalu dozlatova.
Podáváme s bramborem v různé úpravě a tatarskou omáčkou.
Smažený hermelín v trojobalu
Suroviny
hermelín
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
K podávání
brambory (vařené, hranolky, kaše apod.)
tatarská omáčka
Postup
-
Hermelín lehce osolíme.
-
Obalíme ho nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
-
Pro pevnější obal doporučujeme obalit ještě jednou ve vejci a znovu ve strouhance.
-
Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje.
-
Hermelín smažíme pomalu na mírném ohni dozlatova ze všech stran, aby se sýr neroztekl.
-
Hotový hermelín necháme krátce okapat na papírové utěrce.
-
Podáváme ihned s bramborami v libovolné úpravě a tatarskou omáčkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Chlupaté knedlíky I.
Knedlíky se slaninou a cibulkou knedlíky se slaninou a cibulkou, bramborové knedlíky recept, české knedlíky slané, cibule a slanina na knedlíky, bramborové noky, rychlé knedlíky z brambor, tradiční česká kuchyně, domácí bramborové knedlíky, sádlo a slanina recepty, jednoduché bramborové knedlíky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






