Recept na ŠMAKOUNOVÉ SMAŽENKY
Ingredience pro recept
| petrželka | |
| uzená paprika | |
| sůl | |
| kmín | |
| pepř | |
| trochu | mletých ořechů |
| 1 hrst | mražených hříbků |
| 1 větší | cibule |
| 1 | žloutek |
| 1/2 balení | Šmakouna hlíva |
| 100 ml | smetany |
| 4 větší | růžičky květáku |
Postup
Šmakouna nastrouháme, dochutíme špetkou uzené papriky a troškou kmínu, přidáme žloutek, trošku mletých oříšků na zahuštění, promícháme a tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji.
Na zpěněné cibulce orestujeme hříbky, ochutíme solí a pepřem, zalejeme smetanou, provaříme a nakonec vmícháme petrželku.
Příloha - květáková rýže - nahrubo nastrouhaný syrový květák opékáme na cibulce, dochutíme, mírně podlijeme a necháme vydusit.
Šmakounové placičky s hříbkovou omáčkou a květákovou rýží
Na placičky
šmakoun
žloutek
uzená paprika
kmín
mleté oříšky
olivový olej
Na hříbkovou omáčku
cibule
hříbky
sůl
mletý černý pepř
smetana
čerstvá petrželka
Na květákovou rýži
květák
cibule
olej
sůl
mletý černý pepř
Postup
-
Šmakoun nastrouháme, ochutíme špetkou uzené papriky a trochou kmínu.
-
Přidáme žloutek a malé množství mletých oříšků na zahuštění, vše promícháme.
-
Ze směsi tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji dozlatova.
-
Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme hříbky, osolíme a opepříme a krátce orestujeme.
-
Zalijeme smetanou, krátce provaříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
Květák nahrubo nastrouháme.
-
Na pánvi opečeme cibuli, přidáme květák, dochutíme solí a pepřem.
-
Lehce podlijeme vodou a necháme vydusit doměkka.
-
Podáváme šmakounové placičky přelité hříbkovou omáčkou s květákovou rýží jako přílohou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





