Recept na ŠMAKOUNOVÉ SMAŽENKY

přidal(a) Milča Jandusová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Bezmasé smažené placičky výborné s květákovou rýží. Snadná příprava. autor: Milča Jandusová šmakoun recept, šmakounové placičky, bezmasý oběd, vegetariánský recept, hříbková omáčka, květáková rýže, zdravý oběd, nízkosacharový recept, domácí kuchyně
Šmakounové smaženky

Ingredience pro recept

petrželka
uzená paprika
sůl
kmín
pepř
trochumletých ořechů
1 hrstmražených hříbků
1 většícibule
1 žloutek
1/2 baleníŠmakouna hlíva
100 mlsmetany
4 většírůžičky květáku

Postup

Šmakouna nastrouháme, dochutíme špetkou uzené papriky a troškou kmínu, přidáme žloutek, trošku mletých oříšků na zahuštění, promícháme a tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji.

Na zpěněné cibulce orestujeme hříbky, ochutíme solí a pepřem, zalejeme smetanou, provaříme a nakonec vmícháme petrželku.

Příloha - květáková rýže - nahrubo nastrouhaný syrový květák opékáme na cibulce, dochutíme, mírně podlijeme a necháme vydusit.

 

Šmakounové placičky s hříbkovou omáčkou a květákovou rýží

Suroviny

Na placičky
šmakoun
žloutek
uzená paprika
kmín
mleté oříšky
olivový olej

Na hříbkovou omáčku
cibule
hříbky
sůl
mletý černý pepř
smetana
čerstvá petrželka

Na květákovou rýži
květák
cibule
olej
sůl
mletý černý pepř

Postup

  1. Šmakoun nastrouháme, ochutíme špetkou uzené papriky a trochou kmínu.

  2. Přidáme žloutek a malé množství mletých oříšků na zahuštění, vše promícháme.

  3. Ze směsi tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji dozlatova.

  4. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme hříbky, osolíme a opepříme a krátce orestujeme.

  5. Zalijeme smetanou, krátce provaříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

  6. Květák nahrubo nastrouháme.

  7. Na pánvi opečeme cibuli, přidáme květák, dochutíme solí a pepřem.

  8. Lehce podlijeme vodou a necháme vydusit doměkka.

  9. Podáváme šmakounové placičky přelité hříbkovou omáčkou s květákovou rýží jako přílohou.

 

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!