Recept na ŠMAKOUNOVÉ SMAŽENKY
Ingredience pro recept
| petrželka | |
| uzená paprika | |
| sůl | |
| kmín | |
| pepř | |
| trochu | mletých ořechů |
| 1 hrst | mražených hříbků |
| 1 větší | cibule |
| 1 | žloutek |
| 1/2 balení | Šmakouna hlíva |
| 100 ml | smetany |
| 4 větší | růžičky květáku |
Postup
Šmakouna nastrouháme, dochutíme špetkou uzené papriky a troškou kmínu, přidáme žloutek, trošku mletých oříšků na zahuštění, promícháme a tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji.
Na zpěněné cibulce orestujeme hříbky, ochutíme solí a pepřem, zalejeme smetanou, provaříme a nakonec vmícháme petrželku.
Příloha - květáková rýže - nahrubo nastrouhaný syrový květák opékáme na cibulce, dochutíme, mírně podlijeme a necháme vydusit.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





