Recept na Škubánky s mákem

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Ochutnejte dnes již netradiční škubánky. škubánky, bramborové škubánky, škubánky s mákem, tradiční český recept, brambory recept, sladký oběd, domácí kuchyně, staročeská kuchyně
Škubánky s mákem.jpeg

Ingredience pro recept

800 gbrambor
sůl
120 ghladké mouky
150 gmásla
50 gmoučkového cukru
50 gmletého máku

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve větším hrnci v lehce osoloné vodě téměř doměkka. Vodu slijeme a odložíme stranou. Brambory rozmačkáme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu hrnce. Nasypeme do nich stejnoměrně mouku a vše zalijeme asi polovinou slité horké vody z brambor. Hrnec zakryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni necháme asi 15-20 minut propařit. Přebytečnou vodu slijeme a z hmoty vytvoříme hladké těsto. Lžící namočenou v horkém sádle vykrajujeme škubánky a kladme je na talíř. Nakonec je přelijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem a posypeme mákem a moučkovým cukrem.

 

Bramborové škubánky s mákem

Suroviny

Na škubánky
brambory
sůl
hrubá mouka

Na dokončení
sádlo
máslo
mletý mák
moučkový cukr

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve větším hrnci v lehce osolené vodě téměř doměkka.

  2. Vodu slijeme a odložíme stranou.

  3. Brambory rozmačkáme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu hrnce.

  4. Do brambor rovnoměrně nasypeme mouku a vše zalijeme asi polovinou horké vody z brambor.

  5. Hrnec zakryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni necháme 15–20 minut propařit.

  6. Přebytečnou vodu slijeme a z hmoty vypracujeme hladké těsto.

  7. Lžící namočenou v horkém sádle vykrajujeme škubánky a klademe je na talíř.

  8. Hotové škubánky přelijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem a posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!