Recept na Škubánkové opečenky s mákem

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Škubánkové opečenky s mákem

Ingredience pro recept

1 kgbrambor
sůl
150 ghrubé mouky
150 gměkkého tvarohu
2 ksbílku
strouhanka
olej na smažení
mletý mák
moučkový cukr
Opečené škubánky s mákem

Brambory uvaříme ve slané vodě ne úplně domměkka. Vodu slijeme do hrnku, brambory rozšťoucháme vařečkou, posypeme hrubou moukou a nalijeme na ně asi polovinu původně slité vody. Přiklopíme a necháme asi 20 minut stát na teplé plotýnce. Mouka se propaří a vymícháme těsto jako na škubánky. Do něj přidáme tvaroh, bílky a zahustíme strouhankou tak, aby se daly z těsta v dlaních vytvarovat kuličky. Ty ještě obalíme ve strouhance a ze všech stran je osmažíme v oleji. Podáváme sypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!