Recept na Škubánkové opečenky s mákem
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| sůl | |
| 150 g | hrubé mouky |
| 150 g | měkkého tvarohu |
| 2 ks | bílku |
| strouhanka | |
| olej na smažení | |
| mletý mák | |
| moučkový cukr |
Brambory uvaříme ve slané vodě ne úplně domměkka. Vodu slijeme do hrnku, brambory rozšťoucháme vařečkou, posypeme hrubou moukou a nalijeme na ně asi polovinu původně slité vody. Přiklopíme a necháme asi 20 minut stát na teplé plotýnce. Mouka se propaří a vymícháme těsto jako na škubánky. Do něj přidáme tvaroh, bílky a zahustíme strouhankou tak, aby se daly z těsta v dlaních vytvarovat kuličky. Ty ještě obalíme ve strouhance a ze všech stran je osmažíme v oleji. Podáváme sypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





