Recept na Rýžový nákyp
Ingredience pro recept
| 2-3 hrnky | mléka |
| špetka | soli |
| 1 hrnek | rýže |
| 100 g | másla nebo hery |
| 5 lžic | moučkového cukru |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 3 ks | vejce |
| 1 velká sklenice | zavařeného ovoce |
Necháme zahřát mléko se špetkou soli, do horkého přidáme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (15-20 minut). Odstavíme, přidáme máslo, zamícháme a osladíme dle chuti. Necháme vychladnout. Do studené kaše vmícháme žloutky a polovinu tuhého sněhu z bílků. Polovinu kaše dáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem, poklademe okapaným ovocem, přikryjeme druhou půlkou kaše a nahoru dáme zbylý sníh. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 200st.C. Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





