Recept na Rýžové knedlíky
Ingredience pro recept
| voda | |
| špetka | skořice |
| špetka | soli |
| špetka | drceného hřebíčku |
| 1 ks | vejce |
| 1 lžíce | oleje |
| 1 sáček | rýže |
| 1 lžíce | kukuřičného škrobu |
| 1 hrníček | polohrubé mouky (nejlépe rýžové) |
Postup
Rýži uvaříme ve vodě , víc než jindy, aby byla rýže měkká. Po vystydnutí přidáme dané suroviny a zpracujeme těsto. prvně v míse, pak na pomoučeném vále. Vymodelujeme váleček, nakrájíme na stejné dílky, rozmáčkneme na placičky a plníme ovocem, nebo na slano uzeninou, pak těsto bez skořice. Vytvoříme knedlíky a vaříme kolem 10 minut ve vroucí vodě. Knedlíky posypeme cukrem, skořicí a polijeme máslem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





