Recept na Rýžové knedlíky
Ingredience pro recept
| voda | |
| špetka | skořice |
| špetka | soli |
| špetka | drceného hřebíčku |
| 1 ks | vejce |
| 1 lžíce | oleje |
| 1 sáček | rýže |
| 1 lžíce | kukuřičného škrobu |
| 1 hrníček | polohrubé mouky (nejlépe rýžové) |
Postup
Rýži uvaříme ve vodě , víc než jindy, aby byla rýže měkká. Po vystydnutí přidáme dané suroviny a zpracujeme těsto. prvně v míse, pak na pomoučeném vále. Vymodelujeme váleček, nakrájíme na stejné dílky, rozmáčkneme na placičky a plníme ovocem, nebo na slano uzeninou, pak těsto bez skořice. Vytvoříme knedlíky a vaříme kolem 10 minut ve vroucí vodě. Knedlíky posypeme cukrem, skořicí a polijeme máslem.





