Recept na Pizza s bramborovými chipsy
Ingredience pro recept
| 200 g | hladké mouky |
| špetka | soli |
| 2 lžíce | olovového oleje |
| 2 lžičky | sušeného droždí |
| 50 ml | vlažné vody |
| 5 lžic | tomatové šťávy |
| 1 stroužek | česneku |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| špetka | majoránky |
| 50 g | šunky |
| 50 g | anglické slaniny |
| 1 ks | syrové brambory |
| 100 g | nastrouhaného sýra |
| oregano |
V misce smícháme hladkou mouku, sůl, olej a droždí. Promícháme a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme je necháme na teplém místě vykynout.
Vzešlě těsto vyválíme na pomoučeném vále na požadovaný tvar a přendáme na plech vyložený počícím papírem.
Těsto potřeme tomatovou šťávou smíchanou s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Na vrstvu kečupu rozložíme uzeniny a na ně položíme tenké plátky syrové brambory. Pizzu posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvým oreganem. Pečeme v troubě předehřáté na 120st. C asi 25 minut.





