Recept na Pizza s bramborovými chipsy
Ingredience pro recept
| 200 g | hladké mouky |
| špetka | soli |
| 2 lžíce | olovového oleje |
| 2 lžičky | sušeného droždí |
| 50 ml | vlažné vody |
| 5 lžic | tomatové šťávy |
| 1 stroužek | česneku |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| špetka | majoránky |
| 50 g | šunky |
| 50 g | anglické slaniny |
| 1 ks | syrové brambory |
| 100 g | nastrouhaného sýra |
| oregano |
V misce smícháme hladkou mouku, sůl, olej a droždí. Promícháme a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme je necháme na teplém místě vykynout.
Vzešlě těsto vyválíme na pomoučeném vále na požadovaný tvar a přendáme na plech vyložený počícím papírem.
Těsto potřeme tomatovou šťávou smíchanou s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Na vrstvu kečupu rozložíme uzeniny a na ně položíme tenké plátky syrové brambory. Pizzu posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvým oreganem. Pečeme v troubě předehřáté na 120st. C asi 25 minut.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





