Recept na Pikantní těstoviny se špenátem
Ingredience pro recept
| olej | |
| 1 ks | cibule |
| hladká mouka | |
| 1 balíček | těstovin |
| 1 balíček | sekaného špenátu |
| sůl | |
| 150 ml | smetany |
| česnek | |
| 1 ks | klobása maďarská |
| 2 ks | naložené feferonky |
| 1 ks | mozzarelly |
Nejdříve si uděláme cibulovou jíšku z oleje, cibule a hladké mouky a uvaříme si těstoviny dle návodu, pak scedíme. Špenát krátce podusíme, osolíme, přidáme jíšku a smetanu a povaříme. Nakonec přidáme lisovaný česnek. Takto uvařený špenát smícháme s těstovinami , na talíři přidáme kolečka klobásy, sekané feferony a posypeme strouhanou mozzarellou.
Těstoviny se špenátem, klobásou a mozzarellou
Suroviny
těstoviny
olej
cibule
hladká mouka
čerstvý nebo mražený špenát
sůl
smetana
česnek
klobása
feferony
mozzarella
Postup
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku.
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a scedíme.
-
Špenát krátce podusíme, osolíme, přidáme připravenou jíšku a smetanu a krátce povaříme.
-
Nakonec vmícháme lisovaný česnek.
-
Hotový špenát promícháme s uvařenými těstovinami.
-
Na talíři přidáme kolečka klobásy a nasekané feferony.
-
Posypeme strouhanou mozzarellou a ihned podáváme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





