Recept na Pečené plněné cibule
Cibule oloupeme, vršky seřízneme a vnitřky částečně vykrojíme ostrým nožem. Cibule položíme na plech a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180st.C. Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky a rozehřejeme je na pánvi. Přidáme nakrájené vnitřky cibulí, necháme je zesklovatět, přidáme rozmíchaná vejce, osolíme je, opepříme a mícháme, dokud částečně neztuhnou. Upečené cibule naplníme vejci, vložíme je zpět do trouby a dopečeme dozlatova. Podáváme ozdobené řeřichou a doplněné pečivem a zeleninou.
Pečené cibule plněné vejci a slaninou
Suroviny
větší cibule
slanina
vejce
sůl
mletý černý pepř
řeřicha
olej nebo tuk na pánev
Postup
-
Cibule oloupeme, seřízneme vršky a ostrým nožem částečně vydlabeme vnitřek.
-
Cibule položíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
-
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme ji na pánvi.
-
Přidáme nakrájené vnitřky cibulí a necháme je zesklovatět.
-
Přilijeme rozmíchaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme částečně ztuhnout.
-
Předpečené cibule naplníme vaječnou směsí.
-
Vložíme zpět do trouby a dopečeme dozlatova.
-
Podáváme ozdobené řeřichou, doplněné pečivem a čerstvou zeleninou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová









