Recept na Paprikové lodičky
Ingredience pro recept
| 50 g | čočky |
| olej | |
| 1 ks | cibule |
| 1 stroužek | česneku |
| 3 ks | sušená rajčátka |
| 80 g | žampionů |
| 100 g | rýže |
| pažitka | |
| sůl | |
| pepř | |
| oregano | |
| papriky | |
| 80 g | eidamu |
| 50 ml | červeného vína |
| 100 ml | vývaru |
Čočku přebereme, propláchneme , zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stát, pak ji přelijeme i s vodou do hrnce, uvaříme doměkka a scedíme. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme předem namočená a překrájená sušená rajčata, plátky žampionů a krátce podusíme. Do směsi vsypeme uvařenou rýži, čočku, nasekanou pažitku, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Směs rozdělíme do rozpůlených a očištěných paprik, kterým ponecháme stopky. Papriky naskládáme do pekáče, posypeme sýrem, podlijeme vínem a vývarem, zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut, pak alobal odstaníme a pečeme, až sýr zhnědne. Podáváme se zeleninou a čerstvým pečivem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





