Recept na Obložené bramboráčky
Ingredience pro recept
| 4 ks | brambor |
| 1 ks | vejce |
| 2 stroužky | česneku |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| sůl | |
| majoránka | |
| mletý černý pepř | |
| 5 lžic | olivového oleje |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | rajčat |
| 4 plátky | slaniny |
| 4 listy | hlávkového salátu |
| 1 ks | sýrová omáčka APETITO |
Česnek oloupeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poté k nim rozklepneme vejce, přidáme česnek, mouku, osolíme, ochutíme majoránkou a pepřem a směs promícháme. V pánvi rozpálíme olej, lžící nabíráme bramborové těsto a bramboráčky smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené je odkládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Cibuli oloupeme a spolu s omytými rajčaty nakrájíme na pklátky. Slaninu opečeme na zbylém tuku dozlatova. Bramboráčky obložíme listy salátu, slaninou, plátky rajčat a cibule a přelijeme sýrovou omáčkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





