Recept na Medová žemlovka
Ingredience pro recept
| 7-8 ks | rohlíku |
| 0,5 ks | vánočky |
| 0,5 l | mléka |
| 4 ks | vejce |
| 2 lžíce | medu |
| 4 ks | jablka |
| máslo | |
| rozinky | |
| brusinky | |
| mleté ořechy | |
| mletá skořice |
Nakrájíme si rohlíky a vánočku na plátky. Jednou jsem dělala i z toustového chleba. 4 jablíčka oloupeme, postrouháme na plátky a pokapeme citronem. Do mísy naleji mléko, asi půl litru, přidám 2 lžíce medu a zašlehám se 4.vejci.Pekáček si vytřeme máslem, namáčíme rohlíky do našlehaného mléka a klademe do pekáčku i do stran. pak naklademe jablíčka, posypeme ořechy, brusinkami, rozinkami a skořicí. Horní vrstvu namáčíme vánočku a zakryjeme jablíčka. Potřeme máslem a pečeme do zlatova .
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





