Recept na Lívance

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Lívance.jpg

Ingredience pro recept

400.00 mlmléka
250.00 ghladké mouky
30.00 gmásla
1.00 ksvejce
10.00 gdroždí
0.00 sůl
0.00 olej na smažení
Lívance můžeme podávat různě přichucené.

Na cca 16 kusů:

Do vlažného mléka zamícháme mouku, rozpuštěné máslo, sůl, vejce a rozdrobíme droždí. Směs necháme kynout asi 15min na teplém místě. Po vykynutí lijeme těsto naběračkou na rozpálený olej a pečeme z obou stran dorůžova. 

Lívance můžeme potírat marmeládou, tvarohem, pokapat bílým jogurtem, zakysanou smetanou nebo jen obalovat v cukru se skořicí.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!