Recept na Lasagne s mletým masem
Ingredience pro recept
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 1 ks | cibule |
| 2 stroužky | česneku |
| 250 g | mletého hovězého masa |
| 1 lžíce | rajského protlaku |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 100 ml | červeného vína |
| 300 g | loupaných rajčat |
| oregano | |
| sůl | |
| pepř | |
| 60 g | másla |
| 50 g | hladké mouky |
| 300 ml | mléka |
| špetka | muškátového květu |
| 2 lžíce | nastrouhaného sýra |
| 400 g | těstovin lasagne |
| 200 g | mozzarelly |
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí a necháme lehce orestovat. Vložíme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme rajčatový protlak, zaprášíme mouku a zředíme vínem. Přidáme rajčata a svaříme na hustou omáčku. Dochutíme oreganem, solí a čerstvě namletým pepřem.
Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a restujeme, až začne vše vonět. Přilijeme mléko, svaříme na potřebnou hustotu, dochutíme solí a špetkou muškátového květu a přidáme strouhaný parmazán.
Těstoviny necháme asi dvě minuty vařit v osolené vodě a pak je ještě polotvrdé vyndáme. Do vymaštěného pekáče střídavě klademe těstoviny, masovou směs s rajčaty a bešamel. Navrch dáme mozzarelu nakrájenou na plátky a pečeme přibližně 30-40 minut v troubě předehřáté na 170st.C. Hotové lasagne necháme pár minut odstát a poté podáváme.
Lasagne s masovou omáčkou a bešamelem
Suroviny
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
500 g mletého masa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
cca 100 ml červeného vína
400 g krájených rajčat
oregano
mletý černý pepř
Na bešamel
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
špetka muškátového květu
50 g strouhaného parmazánu
Ostatní
lasagne nebo jiné široké těstoviny
mozzarella
Postup
-
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí a krátce orestujeme.
-
Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho zprudka opečeme.
-
Vmícháme rajčatový protlak, zaprášíme moukou a zalijeme vínem.
-
Přidáme rajčata a vše svaříme na hustou omáčku.
-
Dochutíme oreganem, solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Na bešamel rozpustíme máslo, vsypeme mouku a krátce zarestujeme.
-
Postupně přiléváme mléko a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
-
Dochutíme solí, muškátovým květem a vmícháme parmazán.
-
Těstoviny vaříme v osolené vodě asi o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, poté je scedíme.
-
Do vymazaného pekáče střídavě klademe vrstvy těstovin, masové omáčky a bešamelu.
-
Navrch položíme mozzarelu nakrájenou na plátky.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30–40 minut.
-
Hotové lasagne necháme pár minut odstát a poté podáváme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová









