Recept na Lasagne s mletým masem

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Těstoviny lasagne s mletým masem a zeleninou lasagne, lasagne recept, italské lasagne, lasagne s masem, mleté maso recept, bešamelová omáčka, zapékané těstoviny, rajčatová omáčka, domácí lasagne, těstoviny zapečené
Lasagne s mletým masem 1
  • Lasagne s mletým masem -
  • Lasagne s mletým masem -
  • Lasagne s mletým masem -
  • Lasagne s mletým masem -

Ingredience pro recept

4 lžíceolivového oleje
1 kscibule
2 stroužkyčesneku
250 gmletého hovězého masa
1 lžícerajského protlaku
2 lžícehladké mouky
100 mlčerveného vína
300 gloupaných rajčat
oregano
sůl
pepř
60 gmásla
50 g hladké mouky
300 mlmléka
špetkamuškátového květu
2 lžícenastrouhaného sýra
400 gtěstovin lasagne
200 gmozzarelly

V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí a necháme lehce orestovat. Vložíme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme rajčatový protlak, zaprášíme mouku a zředíme vínem. Přidáme rajčata a svaříme na hustou omáčku. Dochutíme oreganem, solí a čerstvě namletým pepřem.

Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a restujeme, až začne vše vonět. Přilijeme mléko, svaříme na potřebnou hustotu, dochutíme solí a špetkou muškátového květu a přidáme strouhaný parmazán.

Těstoviny necháme asi dvě minuty vařit v osolené vodě a pak je ještě polotvrdé vyndáme. Do vymaštěného pekáče střídavě klademe těstoviny, masovou směs s rajčaty a bešamel. Navrch dáme mozzarelu nakrájenou na plátky a pečeme přibližně 30-40 minut v troubě předehřáté na 170st.C. Hotové lasagne necháme pár minut odstát a poté podáváme.

 

Lasagne s masovou omáčkou a bešamelem

Suroviny
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
500 g mletého masa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
cca 100 ml červeného vína
400 g krájených rajčat
oregano
mletý černý pepř

Na bešamel
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
špetka muškátového květu
50 g strouhaného parmazánu

Ostatní
lasagne nebo jiné široké těstoviny
mozzarella

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí a krátce orestujeme.

  2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho zprudka opečeme.

  3. Vmícháme rajčatový protlak, zaprášíme moukou a zalijeme vínem.

  4. Přidáme rajčata a vše svaříme na hustou omáčku.

  5. Dochutíme oreganem, solí a čerstvě mletým pepřem.

  6. Na bešamel rozpustíme máslo, vsypeme mouku a krátce zarestujeme.

  7. Postupně přiléváme mléko a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.

  8. Dochutíme solí, muškátovým květem a vmícháme parmazán.

  9. Těstoviny vaříme v osolené vodě asi o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, poté je scedíme.

  10. Do vymazaného pekáče střídavě klademe vrstvy těstovin, masové omáčky a bešamelu.

  11. Navrch položíme mozzarelu nakrájenou na plátky.

  12. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30–40 minut.

  13. Hotové lasagne necháme pár minut odstát a poté podáváme.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!