Recept na Kynutý bramborový koláč s uzeným
Ingredience pro recept
| 750 ml | vlažného mléka | 
| 2 ks | vejce | 
| 50 g | droždí | 
| 750 g | hrubé mouky | 
| 80 g | sádla | 
| 1 lžička | soli | 
| pepř | |
| 8 ks | syrových brambor | 
| 200 g | uzeného masa | 
| 3 ks | jarní cibulky | 
Do mléka rozkvedláme vejce a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme mouku, rozpuštěné sádlo, sůl a pepř a řídké těsto necháme v teple asi 30 minut kynout. Brambory jemně nastrouháme a slijeme z nich tekutinu. Uzené maso a cibulky nakrájíme na malé kousky a spolu s bramborami je zapracujeme do vykynutého těsta. Těsto nalijeme do pekáče dobře vymazaného sádlem nebo na hluboký plech a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200st.C asi 35 minut, dokud povrch nezrůžoví.
























