Recept na Kynuté borůvkové knedlíky
Ingredience pro recept
| 300.00 gr | hrubé mouky |
| 10.00 gr | cukru |
| 10.00 gr | droždí |
| 3.00 dl | mléka |
| 10.00 gr | másla |
| 1.00 ks | žloutek |
| 300-400 gr | borůvek |
| 0.00 | máslo na polití |
| 0.00 | tvaroh na posypání |
| 0.00 | mletý cukr na posypání |
| 0.00 | sůl |
Do přesáté, teplé mouky dáme sůl, cukr, z droždí vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo, žloutek a s mlékem vypracujeme tužší těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a pokrájíme na stejné kousky, které naplníme očištěnými borůvkami, zabalíme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme opět kynout. Po dobu kynutí je obrátíme aby zůstaly kulaté. Vykynuté knedlíky vložíme do vařící osolené vody, přikryjeme a vaříme. Po chvíli odkryjeme a knedlíky obrátíme. Podle velikosti je vaříme asi 6 až 8 minut. Uvařené napíchneme vidličkou, aby mohla vyjít pára, urovnáme na mísu, zalijeme rozpuštěným máslem. Místo tvarohu můžeme knedlíky posypat i oslazenou opraženou strouhankou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





