Recept na Knedlíky s jablky
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a horké brambory přesypeme do mísy, kde je rozmačkáme a zapracujeme do nich mouku smíchanou s kypřícím práškem a vejce. Těsto vyklopíme na vál posypaný polohrubou moukou, kde ho dobře prohněteme a uděláme z něj váleček. Odkrajujeme z něj malé kousky, které nejprve poprášíme moukou a do každého pak zabalíme osminku jablka. V pomoučených rukou knedlíky zakulatíme. Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 5 minut - pokud nevyplavou. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





