Recept na Knedlíky plněné houbami
Ingredience pro recept
| 800 g | vařených brambor |
| 150 g | hrubé mouky |
| 150 g | krupice |
| 1 ks | vejce |
| 1 ks | žloutek |
| sůl | |
| 1 ks | cibule |
| 150 g | hub |
| mletý kmín | |
| 150 g | uzeného masa |
| mletý černý pepř |
Z uvařených brambor, hrubé mouky, krupice, 1 vejce a 1 žloutku a špetky soli vypracujeme bramborové těsto. Z něho uděláme knedlíky které plníme nádivkou a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou. Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Nádivka: V kastrolu na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, mletý kním, sůl a 10 minut restujeme. Přidáme uzené nakrájené na kostky, pepř, promícháme a necháme vychladit.
Bramborový knedlík s houbami a uzeným od paní Romči Langerové
POSTUP:
Z uvařených brambor, hrubé mouky, krupice, 1 vejce, 1 žloutku a špetky soli vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vytvarujeme knedlíky, které plníme připravenou nádivkou. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.
Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Nádivka:
V kastrolu na sádle osmahneme pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené houby, mletý kmín, sůl a restujeme asi 10 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, dochutíme pepřem, promícháme a necháme vychladnout.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





