Recept na Klobása s vejci a špenátem
Ingredience pro recept
| 400 g | brambor |
| 4 ks | klobásy |
| 4 plátky | uzené krkovičky |
| olej | |
| 4 ks | vejce |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 500 g | špenátu |
Brambory důkladně očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Klobásy na povrchu ozdobně nakrojíme, vložíme spolu s plátky uzeného masa do olejem vymazaného pekáčku a dáme péct do trouby vyhřáté na 190st.C. Vejce rozklepneme do olejem vymazaného lívanečníku, osolíme je, opepříme a pozvolna upečeme do polotuha. Rozmrzlý špenát velmi krátce prohřejeme na pánvičce, osolíme a opepříme.
Uvařené brambory scedíme, upravíme spolu s vejci, špenátem, klobásami a uzeným masem na talíře a ihned podáváme.
Pečená klobása se špenátem a smaženým vajíčkem
POSTUP:
Brambory důkladně očistíme a uvaříme ve slupce doměkka.
Klobásy na povrchu ozdobně nakrojíme. Společně s plátky uzeného masa je vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova.
Vejce rozklepneme do olejem vymazaného lívanečníku, osolíme, opepříme a pozvolna upečeme do polotuha.
Rozmrzlý špenát krátce prohřejeme na pánvi, osolíme a opepříme.
Uvařené brambory scedíme, oloupeme (pokud chceme) a na talíři upravíme spolu se špenátem, klobásami, uzeným masem a pečenými vajíčky. Ihned podáváme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





