Recept na Hrachové pyré
Ingredience pro recept
| 250 g | hrachu |
| 1 ks | cibule |
| 60 g | másla |
| 60 g | hladké mouky |
| sůl | |
| majoránka | |
| 2 stroužky | česneku |
Hrách nejlépe přes noc namočíme a potom uvaříme do změknutí a pak rozmixujeme. Zahustíme cibulovou jíškou (cibuli nakrájíme a na rozehřátém tuku zpěníme, zasypeme hladkou moukou a mícháme), osolíme, přidáme majoránku , česnek a krátce povaříme. Podáváme s opečeným buřtíkem nebo uzeným, s chlebem a opečenou cibulkou a okurkou.
Pyré z vařeného hrachu od Romči Langerové
POSTUP:
Hrách namočíme nejlépe přes noc. Druhý den jej uvaříme doměkka a poté rozmixujeme na pyré.
Připravíme cibulovou jíšku: cibuli nakrájíme nadrobno, na rozehřátém tuku ji zpěníme, zasypeme hladkou moukou a mícháme, dokud jíška nezezlátne. Jíšku vmícháme do hrachového pyré.
Pyré osolíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a krátce povaříme, aby se chutě spojily.
Podáváme s opečeným buřtíkem nebo uzeným masem, s chlebem, opečenou cibulkou a okurkou.
Pyré z vařeného hrachu od Romči Langerové
POSTUP:
Hrách namočíme nejlépe přes noc. Druhý den jej uvaříme doměkka a poté rozmixujeme na pyré.
Připravíme cibulovou jíšku: cibuli nakrájíme nadrobno, na rozehřátém tuku ji zpěníme, zasypeme hladkou moukou a mícháme, dokud jíška nezezlátne. Jíšku vmícháme do hrachového pyré.
Pyré osolíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a krátce povaříme, aby se chutě spojily.
Podáváme s opečeným buřtíkem nebo uzeným masem, s chlebem, opečenou cibulkou a okurkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






